"Hela Hästen"

Stall Erik Lindegren är ett glatt och trevligt gäng som strävar efter en verksamhet med hög kvalitet. Personalen arbetar tillsammans, hårt och målmedvetet, mot samma mål. Stallet har rum för ca 30 hästar och där omkring håller vi oss i antalet, hellre kvalitet än kvantitet. Vi arbetar med att skapa vältränade, fräscha och glada hästar. En av våra styrkor är att arbeta utifrån ”hela hästen” och anpassa träningen efter varje enskild individ. Tankar kring vårt arbete, för att uppnå bästa resultat, är att en häst i tuff träning bör balanseras upp med välbefinnande i form av olika typer av alternativbehandlingar. Alternativbehandlingar vi kontinuerligt använder oss av är bland annat massage, kiropraktik, akupunktur samt laser. Naturligtvis är även ett bra foder en av grunderna till ett gott resultat. Samtidigt är en god kontakt med hästägarna en av grundingredienserna i vår vinnartårta. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Återkommer till Halmstad, men först en hyllning till Erik Lindegren, gävletränaren som jag alltid gillat. Erik startade tre hästar i Bollnäs i lördags, vann två lopp och var tvåa medFrancais Du Gull bakom On Track Piraten i Guld. Hans bästa dag i karriären – hittills.

Mest nöjd var jag med Ochongo Face som utklassade ett hyggligt gäng i Bronsdivisonenoch vann till ett smått fantastiskt odds. Hoppas att Ni som läser denna lilla spalt var med. Ok, Top Of The World galopperade från start och Ochongo Face kom billigt till ledningen, men är det någon som inbillar sig att han hade förlorat i lördags annat än på ren otur?

Ochongo Face kan vara en kanon som det skall bli roligt att följa under 2016, men det lär dröja tills vi får sex gånger pengarna på honom igen mot “normalt” motstånd

 

 

 

 

 

 

2015-08-23

saxat från Gävletravets hemsida:

Ochongo Face och Lindegren V75-vinnare

Publiken på 4.463 personer fick se en hel del fantastiska prestationer under V75-tävlingarna där V75-omgången började på bästa sätt med hemmaseger genom Erik Lindegren och Ochongo Face. Gävles tredje och Trav Gävleborgs nionde rikstotovinnare i år. 13,2/2640 voltstart blev tiden, vilket är nytt Svenskt rekord för fyraåriga svenka hingstar och valacker. Det tidigare rekordet hade Val d'Amour på 13,9 från 2013. Ochongo Face öppnade stabilt och bra från sitt femtespår och Erik var direkt med i spetsstriden. Nu var det lite kubbning första biten innan Erik kunde överta och första 500 efter tuffa 11,2. Sedan valde Erik att dra i ett högt tempo (12,0/1000 och 13,1/2000). In på upploppet när många kanske trodde att det skulle vara slut på krafterna ryckte Ochongo Face undan till en mycket fin seger. Härliga 100.000 kronor till Fastighetsbolaget Söder 29:12 AB & Erik Lindegren.

- Det var skönt att inleda V75-omgången med en populär hemmavinnare. Vi har haft hästen sedan han var två år och som treåring var han lite slapp och tråkig. Han har alltid visat en bra inställning och löphuvudet är det inga fel på. Vi valde att stå över Derbykvalet och siktade på detta lopp istället. Ingen kan klaga på resultat. Jag vill passa på och hylla Mathias Hansson och Lars-Ove Westberg som varit med och ställt i ordning hästen på ett perfekt sätt till denna start. Nu provade vi med barfota runt om och det fungerade lika bra som första gången han tävlade med lättare balans. Två segrar på tre starter över distansen talar klarspråk, sade en mycket glad segerkusk som på vägen till vinnarcirkeln showade lite extra för publiken.

 

 

2015-02-23

V75 på Gävletravet i Lördags blev det tyvärr inga pengar varken för Frasse eller Bolt. Men båda kändes fina i värmningen men som alltid när det gäller V75 så är det till att ha den där turen med sig och inte mot sig.

Frasse mannen blev sittandes invändigt hela vägen och när tempot var rena promenadtempot så blev det inte mycket till lopp för hans del. Sist invändigt och när alla hästarna låg kvar i sina positioner ända in på upploppet så är det omöjligt att ta något. Allt bara bra med hästen sa E.A och Frasse hade nästan vilopuls när han kom in till stallet. Nästa uppgift blir troligen Bergsåker 7 mars.

Bolt kändes spänstig o fin i värmningen och formen från starten innan ser ut att hålla i sig. Tyvärr så blev det en startgalopp när Bergharn gasade allt för hårt första biten. Nya tag framöver även för hans del.

Helios du Gull blev 3a i ett av ramloppen på V4. Hästen kom från vila och fick lite sega ben sista 300m metrarna men i övrigt allt bra med honom.

Travtjänsten skriver:

Höjdpunkten för vår del spelmässigt var sedan utan tvekan Gulddivisionen där Francais Du Gull spårade från start till mål på 11,3/1640am! Erik Lindegren tränar och det var en annan Erik, Adielsson, som satt i sulkyn denna dag och sjuåringen är helt enkelt i grym form för dagen! Vårt tips löd:

"Vi har en mycket fräck etta i *5 Francais du Gull* som det nu är gasarläge på! Han har två gånger suttit fast i trevarvsloppen bakom Winning Love och vi tycker det ser ut som att toppformen är mycket nära. Han var dessutom ruggigt på tårna i torsdagsjobbet och Adielsson i sulkyn är ett stort kuskplus samtidigt som det blir spännande ändringar. Troligtvis lånar Erik en bike av Stig H och testar även barfota bak med nya framskor för att hästen ska bli ännu snabbare. Adielsson vill även ha helstängt huvudlag och vi minns när han hade det och vann just på Färjestad 2012 då han bombade runt på 1.11 och vann lätt. Det finns att han bara följer bilen och tar sig till ledningen men det kan även bli bra bakom Dileva att sitta i hennes rygg och attackera 300 kvar och som lite streckad med dessa ändringar känns det mycket intressant!"

6,32 var rena rama hämtgurkan och vi hoppas det var fler än oss som lirade! Härligt också att se Erik Lindgrens segervrål på stallbacken då hans springare korsade linjen som etta!

 


Dagens glädjeämne för vår del var Francais Du Gull!

 

Gävletravets hemsida:

 


Färjestad 8 mars

Travälskarna i Gävle har trånat och väntat men idag var det äntligen dags igen. När Francais du Gull skar mållinjen som etta i gulddivisionen - Färjestads Jubileumslopp - var det första "riktiga" guldvinsten för en Gävletränad sedan U.S.Flying Scot vann med Jimmi Ehlers i augusti 1992.

Det känns väldigt skönt, konstaterade tränaren Erik Lindegren när han tokhoppande jobbade in sin andept från stallkurvan i sista sväng.Erik Adielsson som kört "Frasse" fem gånger tidigare snabbstartade med sjuåringen och snuvade spetsfavoriten Baht Launcher på ledningen in i första sväng. Efter 10,1 första 500 meterna fick han dämpa tempot till 12,2 första kilometern. "Frasse" var gåvillig hela vägen och släppte aldrig någon av sina konkurrenter i sin närhet. När upploppet nalkades stack ekipaget enkelt undan i läcker stil och vann på tiden 11,4a/1640 meter, närmast före Baht Launcher och Dileva Käll.

Ändå sade Erik Adielsson åt mig tre minuter före start att han inte trodde det skulle gå att ladda så hårt, men jag sa bara att han fick göra som han ville. Nu visade det sig att han kunde göra det och när de passerade mig i sista sväng kändes det bra. Han behövde aldrig rycka tussarna och vann tydligen lätt, jag såg inte målgången så bra från min position, berättar Erik Lindegren när han är på väg att lämna Färjestadtravet efter en fin dag.

Ja, Bolt Boko slutade tvåa i ett V4-lopp från rygg ledaren och tjänade 13.500 kronor och "Frasse" fick 150.000 kronor för sin seger. 

Vad sade Erik Adielsson efteråt?

Han var jättenöjd och tyckte att han var lika bra som senast han vann på Färjestad med honom (Unionsloppet i september 2012 stängt vid 2.000.000 miljoner kronor reds anm.). Han är en väldigt bra kusk att ha med att göra och han hyllade hästen och vårt jobb efteråt tillsammans med ägarna Erland och Petra Einarsson (Stall Åstjärn).Hade du champagneflaskan med dig till ägarna?

Jajamensan, de fick en så det kan fira ikväll, säger Erik, som i år infört att alla ägare som är på plats när deras vinner får en champagneflaska!

Ni hade gjort lite ändringar till idag som slog väl ut?

Ja, han gick barfota bak, som dock slet på honom, och dessutom gick han med skygglappar idag. Han blev lite het när Erik skickade iväg honom från början, men det blev ju inte så tufft som jag befarade. Vi hade funderingar på en ny vagn, men han gick med sin ordinarie vagn. Och alla Gävlehästar tjänade pengar i loppet, det var inte dåligt, avslutar Erik innan en trevlig hemresa väntar.Förutom Francais du Gull deltog även Gävlekollegorna Yanantin Boko och Regina One i gulddivisionen och både slutade på prisplacerade platser. Yanantin Boko slutade femma på 12,2 och tjänade 12.000 kronor. Regina One slutade sexa från spår tolv och tjänade 8.000 kronor på nya rekordtiden 12,2.

Francais du Gull har totalt gjort 29 V75-starter i Sverige i sin karriär som inbringat 1.699.250 kronor. Fyra segrar, sju andrapris och fyra tredjepris har det blivit.

MATHIAS GUSTAFSSON


V75: Favorit i repris för Francais du Gull
STOCKHOLM. Francais du Gull dundrade runt och vann Färjestads Jubileumslopp i imponerande stil för Erik Adielsson.
Samma segerrecept som när de vann Unionsloppet för ett och ett halvt år sedan på Färjestad.
- Jag är stolt över att hästen har presterat bra varje år, sa tränaren Erik Lindegren efter den läckra uppvisningen.


I ett strålande solsken i Karlstad fick vi se en suverän vinnare i gulddivisionen när Francais du Gull bombade till ledningen bland flera startkanoner. Han drog sedan undan i härlig stil och vann hur enkelt som helst för Erik Adielsson. Segertiden blev finfina 1.11,3 och det var en kopia på segerreceptet som användes när duon vann ett guldlopp på Färjestad i september 2012, då på tiden 1.11,0.
- Jag har varit otroligt nöjd med honom i veckan och hade bra feeling. Hela vintern har jag kört och vi har kört invändigt men nu var det dags att sätta upp Erik och han brukar få ut lite extra ur hästen. Kuskarna har också mer respekt för honom än för mig. Jag är inte säker på att Örjan hade släppt ledningen till mig som han nu gjorde till Erik, kommenterade Erik Lindegren.
Och fortsatte:
- Det spelar ingen roll för mig vem som kör bara hästen fungerar bra. Det går inte att ösa på för fullt så här och tömma honom varje gång heller. Jag är stolt över att hästen har presterat bra varje år. Han har gått bra både som tre-, fyra-, fem-, sex- och sjuåring.

Tvära kast efter knölig provstart
Segerkusken Erik Adielsson delgav dock Lindegren lite dåliga vibbar efter provstarten några minuter innan loppet. Han tyckte inte att hästen kändes perfekt och trodde aldrig att han skulle kunna ladda för ledningen.
- Det är en konstig sport det här och det är lite därför som det är så roligt att hålla på. Jag har sagt hela veckan att jag är sugen på att ladda men så tyckte jag att han var lite knölig i första provstarten. Det var inte alls som förra gången och därför ville jag förbereda Erik på att inte köra iväg för fullt. Men när det sedan blev start så ändrade sig hästen helt och bara ställde ner sig i startblocken, sa Erik Adielsson.
- Det här är extremt att man ändrar sig åt ena hållet och tillbaka igen. Men det är djur man håller på med och det kan ändra sig snabbt. Ibland vet man inte ens bara någon minut innan ett lopp hur man ska köra. Den här gången var det verkligen stora kast.

Travronden:

Lekstuga för Francais du Gull

V75 Färjestad. Erik Adielsson, Francais du Gull och Färjestadstravet. Den kombinationen går inte av för hackor. Det har nämligen resulterat i två gulddivisionssegrar – på imponerande sätt.

av: Markus Jalsborn Kategori: Publicerad: igår 15:35

2012 dundrade Francais du Gull runt Färjestadstravet på 1.11,0a/1.640 meter efter att ha lett loppet från start till mål med Erik Adielsson.
Under lördagen blev det i princip en ren och skär repris på den segern.

Från bricka fem bakom bilen öppnade Francais du Gull mycket snabbt och tog hand om ledningen före Baht Launcher med Örjan Kihlström, medan Dileva Käll fick vandra först utvändigt med Daniel Redén. Väl i spets var det sedan aldrig någon fara på taket. Efter 1.10,1 första 500 meterna och 1.12,2 första kilometern, såg sjuåringen riktigt löpsugen ut.

In mot upploppet hade Dileva Käll svårt att haka på Francais du Gull och när Erik Adielsson begärde det lilla extra stack Francais du Gull undan på spänstiga ben med spända linor över mål. Där bakom inkom Baht Launcher tvåa och Dileva Käll trea. Segertiden skrevs till finfina 1.11,4a/1.640 meter.
– Jag hade sagt hela veckan att jag var sugen på att ladda, men i första provstarten tyckte jag att han var lite knölig och inte alls som förra gången jag körde honom här. Men han ändrade sig efterhand och då var det bara att följa med, sade Erik Adielsson efter triumfen som var värd 150.000 kronor

den: