Stallet

År 2004 köpte jag stallet vid Giboda. Innan dess har travtränare som Sven-erik Landin, Jonas Toft och Jimmy Ehlers varit tränare här. När jag köpte stallet började jag direkt med att rusta och renovera efter mina önskemål. Nu har jag kommit en bra bit på vägen, även om det hela tiden finns nya planer på renovering och "förbättring" av stallet.

Stallet invändigt

Stallet är ljust, rymligt och har högt till tak. För ca. två år sedan installerades ett nytt fläktsystem i stallet vilket ger en skön och frisk luft dygnet runt. Inne i stallet finns 23 boxar vilka har vattenkoppar. Boxarna är stora och uppfyller EU-kraven.

Foderautomater

Utfodring av hästarna sker via foderautomater. Dessa automater fodrar kl. 05 på morgonen och kl. 22 på kvällen. Sedan matas hästarna även för hand, lunch vid kl. 12 och middag ca. kl.16. Hästarna i stallet har även fri tillgång på fint hö-ensilage.  

Logen

Ute på logen, som tillhör stallet, finns 7 uteboxar. I fem av dessa står för dagen stallets hingstar. Upplägget ger hingstarna samt resterande stall lugn och ro. De två andra boxarna på logen är byggda för nyinkomna hästar, vilka vi låter stå i "karantän" i någon vecka innan de tas in i stallet. Boxarna kan även användas för hästar som är sjuka eller på annat vis bör isoleras. 

På logen finns även tre lösdrifter med tillgång till stora hagar. I två av dessa lösdrifter bor våra unghästar. Hingstar och valacker i den ena och ston i den andra. De går ute dygnet runt, året om.  

Stallet omringas av många fina hagar då vår filosofi/tanke är att alla hästar skall få daglig och mycket hagvistelse.  

Lösdrifter

Fikarum

För personal, hästägare och andra gäster finns ett fint och fräscht fikarum. Här står kaffepannan alltid varm, VÄLKOMNA!

Duschen

För att undvika fukt i stallet finns duschen med två "fack" på utsidan av stallet i en separat byggnad.

Walker

Invid stallet finns en asfaltterad Horsewalker. I denna går hästarna innan och ibland även efter ett träningspass, för att mjuka upp muskler eller "släppa" eventuell mjölksyra ur musklerna.  

Gåband

Gåbandet används som ett komplement i den dagliga träningen. Gåbandet används förutom till vanlig skritträning även för skrittintervaller i olika tempo och backträning.

Gåband

Laserbehandling.

Stallet har en egen laser som används flitigt bland personalen. Både jag, Erik, och Anna har gått kurs för Laserbehandling på tävlingshästar.

Hagar

Stallet har fyra större hagar varav tre är i anknyning till lösdrifterna. Sedan finns många mindre rasthagar. Vi värdesätter mycket hagvistelse för våra hästar.

Din rubrik

Arbetarbostäder

Till anläggningen hör även två arbetarbostäder samt ett övernattningsrum.

Utsidan med gemensam ingång.

Ett separat sovrum och sedan vardagsrum och kök i ett.

Kök.