En målad bild av fina Francais.

2016-06-23

Midsommar är här! Nu kan vi inte klaga, på varken väder eller vind, fina tävlingar, sjukt snabba hästar, god mat och dryck, trevligt sällskap... Ja, sommaren visar upp sig från sin allra bästa sida. NU gäller det att njuta fullt ut.

Resultaten för stallet är blandade men i det stora hela känns det som att vi är ute på rätt väg. Vi har fina hästar som tränar bra för dagen. Hoppas att vinden snart tar tag i vårt segel på allvar och ger oss medvind.... då kan vi tillsammans med våra goda hästägare få njuta av en ännu bättre sommar.

I stallet är det full fart som alltid. Bland annat har vår gamla hedershäst, Francais, varit och betäckt och ska nu få lite sommarlov.

Som många redan vet reste Ochongo Face för ett tag sedan ner till Frankrike för att pröva sina vingar där. Än har det inte resulterat i några gedigna prestationer. Men skam den som ger sig, vi laddar om med nya skott!

Genom nya andelshästar har vi även fått in många nya hästägare hos oss. Det känns helt underbart att få delge av vår fantastiska sport. Är just du sugen på en andel, kan det finnas någon kvar. Kika in på Easy KB:s hemsida eller ring Erik för närmare information.

Livet på mysiga landet fortsätter och vi önskar alla välkomna till oss! 

Följ oss gärna på facebook, där uppdaterar vi nästintill varje dag. 

GLAD MIDSOMMAR! 

Glada miner på travgalan i Bollnäs.

2016-04-16

Lördagen den 2 April kommer alltid vara en dag att minnas för vår del. Vi hade 3 hästar ut i V75 finalerna på Solvalla. FdG i Gulddivisionen blev ivrig och galopperade direkt inna bilen släppte fältet. Bolt Boko startade i Silverfinalen från ett dåligt spår 8. Han sprang så fort han kunde men det räckte tyvärr inte till riktigt. Vi avslutade V75 med finalen av Bronsdivisionen och där vann Ochongo Face trots ett dåligt spår 8 och tung inledning fram till dödens. Men hästen kämpade på rejält och vann ganska lätt. Härlig avslutning för vår del då hästen nu är stationerad i Frankrike hos Fabrice Souloy. 

 2016-04-01

Lindegrens tredje häst ut på V75 är Ochongo Face (V75-7) som också är den som Lindegren anser har lite segerchans av hans hästar. Läget blev dock trist i och med spår åtta bakom startbilen.

– I de här sammanhangen är det är ju som att ha 20-30 meters tillägg. Senast blev han för het och fungerade inte den dagen. Hästen känns riktigt bra efteråt och var väldigt fin i tisdagsjobbet ihop med Bolt Boko på 1.20/1.600 meter med en skarpare avslutning. Jag tror Ochongo Face är i samma ordning som i Bollnäs näst senast då han var ruggigt bra, men spåret drar ju ner förhoppningarna. Nu blir det norskt huvudlag istället för stängt som det var senast och så ska han tävla barfota runt om på lördag. Av mina tre hästar är det Ochongo Face som har chans att vinna sitt lopp då han tål att göra jobb själv, vilket behövs från det här spåret. Alla mina tre hästar kommer tävla med jänkarvagn, säger Erik Lindegren.

2016-03-23

Snön faller från himlen och än verkar våren inte riktigt vara här. Men snart, alldeles bakom hörnet, vet vi att den väntar. Skönt. Fram tills dess får vi acceptera vädret som inte verkar kunna bestämma sig och tänka "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". 

Hästarna travar på för fullt och på Bollnäs den 20 februari hände något alldeles speciell. Det var fina V75 tävlingar och stallet hade tre hästar till start. Ochongo i brons, Bolt i silver och Frans i guld. Det har aldrig hänt i trav Gävleborgs historia tidigare. Hästarna hade sovit gott och vaknat på rätt sida, likaså kusken och tränaren. Dagen går inte att glömma då bussen kunde rulla hem med två vinster (Ocongo och Bolt) samt en jättefin andraplats i guld för Frans. Alla kring stallet och hästarna fick nypa sig i armen och fundera om det var en dröm. Vid dessa unika tillfällen gäller det verkligen att man stannar upp och njuter en skvätt.

Annars har de andra hästarna i stallet också varit duktiga. Hästarna verkar vara på gång och vi hoppas att det håller i sig.

Några hästar är påväg in eller redan ar kommit till stallet. Jättekul att få förtroende för nya bekantskaper och få förvalta dem på bästa sätt. Ändå finns det plats för någon finkuse till. Hör av er så kommer vi överens.

Linda som gjort många veckors praktik här hos oss "jobbar" nu sin sista vecka. Vi vill tacka henne för tiden och önskar fortsatt lyka till i skolan och framtiden.

Trav Gävleborg har även haft deras årliga travgala. Denna gång var det Bollnäs som var arrangör. Stallet tog hem fina titlar genom Ochongo. Han blev årets fyraåriga varmblod, Gävletravets häst samt den tunga titeln Trav Gävleborgs Häst. Grattis till ägare Martin och Erik samt skötare Elin och Mattias som gjort ett kanonjobb.

På tävlingsfronten framöver är det Frans som startar på lördag hemma på Gävletravet och skall försöka försvara sin titel i Påskstayern. Några finfina hästar emot, men vaknar Frans på rätt sida är han att räkna med. Annars är det finalerna på Solvalla nästa helg som är de lite större tävlingarna vi siktar mot. Det är där alla vill vara och det känns jättekul att ett så litet stall som oss, med få hästar, har representant i båda brons-, silver,- och guldfinalerna. 

Har ni trist och tråkigt i Påsk, tveka inte på att komma och hälsa på. Fastän det är röda dagar jobbar vi på i stallet. Kaffet står varmt i pannan och hästarna äter morötter och goda äpplen oavsett färg på dag eller tid på dygnet. 

Stallet vill önska alla en skön Påsk och ta väl hand om varann.

//Anna

 

Målfotot V75 finalen 2/4-2016 Ochongo Face

Ochongo Face nominerad till årets fyraåriga varmblod

Redan februari. Helt otroligt. Snart, inte länge till, så har vi sommar, fina banor och ett strålade väder. Underbart. Nog för att fina vinterdagar inte heller är så himla dumt. Däremot gör detta "till-och-från-väder" träningsförhållandena lite speciella. Ena dagen är det hårt i backen och andra dagen är det rena rama sommarbanan. Man blir inte klok. Nåja, gäller att hålla igång kusarna ändå på olika sätt.

Förra helgen hade vi "mys och mingel" i stallet. Många personer tog sig tid att komma och kika hur vi har det. Kul. Som hästägare hos oss skall det vara kul, man ska känna sig välkommen att följa med på hela "resan". 

Det var ett tag sedan vi skrev här på hemsidan. Tyvärr uppdateras facebook oftare än hemsidan. Både på gott och ont.

Tråkiga nyheter är att vi haft lite förkylningar i stallet. Däremot känns det som att de håller på att släppa. Ändå har de hästar som börjat tävlingsåret på banorna gjort det helt okej. Naturligtvis siktar vi högre än så och har stora förhoppningar på ett kanon-2016!

I början av mars har Trav Gävleborg sin årliga travgala. Travgalan äger rum i Bollnäs denna gång. Stallet har representanter nominerade i Ochongo Face, Bolt Boko och som årets tränare. Får se om vi kniper någon utmärkelse. Hoppas, skulle vara kul! 

I år kommer Erik att köra med ny sponsor på dressen. Det är Eckerölinjen som valt att vara en av våra samarbetspartners. Vi välkomnar dem och hoppas att vi får ett fint år tillsammans.

Ha en fortsatt skön kväll,

MVH Anna 

 

Facebook uppdatering

23 Januari har vi mingel o mys vid stallet i Giboda. 12-14 Läs mer på vår facebook sida.

Ante o Chrille med Bolt o Ville och Ola Lernå från Travronden

2015-12-12

Tiden rusar fram och uppdateringen just här har släpat i 2 veckor. Däremot uppdateras vår sida på facebook Stall Erik Lindegren varje dag med både bilder, filmer och andra nyheter.

Sedan senast så har vår lilla gråa Trollskärs Bork debuterat och som han gjorde det. Vinst på hemmaplan på fina tiden 1.33.8. Ove A Lindqvist som vi kontrakterat muntligen att köra våra kallblod, gjorde inget misstag utan gav Bork ett snällt upplägg och lät hästen sträcka ut de sista 500m till en säker vinst. Samma dag montekvalade Alicia Wibb på ett fint sätt. 

Tindra Star har varit ut 2 ggr. Först på Bollnäs så tågade hon på i 3e spår sista 1300m men fick ändå med sig pengar hem. Senast på Gävle på överlång distans och dödens sista 1400m, blev hon seg 400kv och galopperade bort en peng. Nya tag i slutet på året.

Onsdagen som var hade vi hästar ut både på Solvalla och Bergsåker. På Bergsåker startade Trollskärs Bork för 2a gången. Efter en fin styrning av Ove satt ekipaget på leken genom sista sväng, men en lurig bana i kombination av för lätt balans gjorde att Bork gick över i passgång och galopperade. Hästen ställde sig snabbt och räddade en peng på 5500kr. FdG gjorde comeback efter ögonskadan. Med tanke på att han stått på box först i 1 månad och sedan bara gått lugna intervaller så får han godkänt som 5a efter att ha dragit fram vinnaren sista 600m. Men FdG kommer klart att bli vassare med lopp i kroppen.

På Solvalla hade vi Bolt Boko till start i Guldklockans final. Vid anmälan visste vi inte vem som skulle köra utan de 12 kuskarna i grundserien fick välja häst efter hur det placerat sig i loppen innan. Bolt valdes av Ville Karulahti som 2e häst. Vi var väldigt glada över att få en så lugn och rutinerad körsven bakom Bolt. Även om hästen inte är svårkörd så är det ändå skönt med en kille som har lugnet o kylan trots att det är ett av lärlingarnas viktigaste lopp som de kör under året. Ville gjorde inget misstag, utan tog det lite avvaktande första 100m och sen gasade han framåt när han förstod att han skulle få överta ledningen. Därifrån dirigerade han loppet hur lätt som helst och Bolts ägare A.C. Ställningsmontage fick för detta 100.000kr.

Följer du inte oss redan via Facebook, gör det! 

Ha en fortsatt skön helg.

//Erik

 

2015-11-22

Första snön har fallit. Härligt med en ljus tillvaro. Även hästarna verkar trivas med den nya skruden. Snö innebär vinterskoning och brodd. Full fart alltså att se till att hästarna har halkfria skor. Banorna fixar Ante till så de är perfekta för träning, även om det fryser på i backen. Skönt.

Hästarna känns pigga och fina hemma i träning. Därav har vi haft några ojämna prestationer i loppen bland hästarna på slutet. Hoppas verkligen det bara är individuella formsvackor. 

Imorn har vi två startande och en till kval hemma på Gävletravet. Bork debuterar, en fin liten nordiskille som skall bli spännande att följa framöver. Även Julie startar, hon känns fin hemma i träning efter den senaste starten och där hoppas vi på ett fint lopp av henne. Lilla snärtan Alicia skall få testa att springa med ryttare på ryggen. Hon är mycket riden så det skall bli kul att se hur hon gillar monté. Vår gamla medarbetare Emilia får förstroendet på ryggen. 

Igår startade Ochongo på Bjerke och deras V75 tävlingar. Han gör återigen ett bra lopp men snubblar till och tappar stilen strax före mål. Nu väntar en koll av fräschören och eventuellt gör vi bokslut för hans del för i år.

Frans, som ådrog sig en allvarlig ögonskada på sitt vänstra öga i sin senaste start i SM, är återigen i full träning. Ögat ser bra ut men han kommer att få ett ärr på ögat restan av livet. Han är annars pigg och glad och nu siktar vi på nya utmaningar. Vilken kämpe han är!

Förra helgen blev ICA Supermarket i Tierp utsedd till Årets ATG-ombud i landet! Med ett gott samarbete vill vi i stallet gratulera till titeln. Samarbetet forstätter och spännande tider väntar framöver. 

Håll utskik, för i januari kommer stallet att ha sin årliga "glögg- och kaffebjudning" här hemma i Giboda. Men har ni före det vägarna förbi, tveka inte att svänga in en snabbis.

Med varm famn välkomnar vi alla nya som gamla hästägare och fyrbenta vänner välkomna.

Ha en fortsatt mysig helg,

//Anna 

 

2015-11-08

Tiden bara rusar förbi o det har redan gått 2 veckor sedan som vi uppdaterade på denna hemsida. Men följer ni oss på facebook så dateras det mera dagligen o framförallt komer det både bilder o video.

Skogans Amarone har varit ut o blev 4a från ledningen. Vi har även haft lite hästar ut i sk breddlopp o i dem får inte jag köra så Peter M Andersson har kört där. På Rättvik 26/10 så fick både Alicia o Restless en peng med sig hem.

Tindra Star har varit ut o startat 2 ggr ena gången var jag avstängd och Ulf Ohlsson körde henne till ett 2a pris o gången efter var det breddlopp och Peter M Andersson körde offensivt fram utvändigt ledaren. Masserade ledaren länge men tyvärr så blev det en galopp 400kv när 3 hästar hade skaffat sig ett försprång. Tindra blev diskad o får ta nya tag.

Romme i fredags så startade Lotus Gil i sitt andra lopp. Det blev tyvärr galopp från start men han ställde sig o från 3e inv så blev det ändå en peng med hem. The Last Crown gjorde första starten för oss och det var Peter M som körde i ett lärlingslopp. Efter 500  så satt ekipaget i ledningen och därifrån så lunkade Love You dottern på i fin stil till en bekväm seger.

Eskilstuna hade extra v75 under Söndagen och där startade Ochongo Face med Ulf Ohlsson då Erik lovat sedan länge att göra lite familje angelägenheter med bla sonen Albins hockeyskola. Men Ochongo visade som vanligt att han tågar och går hela vägen. Detta lopp som var över 3 varv så satt Ochongo tidigt i ledningen och efter ett lugnt första varv så skruvade Ulf upp tepot allt eftersom och sista 800 m så drog han musten ur konkurrenterna. Det blev en enkel vinst och ytterligare 100.000kr in!

/Erik

 

2015-10-22

Veckan som varit har varit bra prestationer överlag och någon tråkighet men så är det upp o ner. Det tråkiga är att Frasse mannen har stått på klinik i 10 dgr för ett stenskott rakt på hornhinnan och därav varit tvingad till behandling en gång i timmen dygnet runt till en början men nu sista dagarna behandling varannan timme. Som det ser ut nu så kommer vi att kunna hämta honom i morgon fredag för att fortsätta med  behandlingen hemma vid stallet. Synen var i fara till en början men som prognosen är nu så borde vi kunna klara synen. 🙂!

Bollnäs i fredags så började vi med en godkänd premie av Hazel Tabac och sedan gjorde Skogans amarone sin andra start o hon blev 5a. Bolt Boko vann sen avslutningsvis sitt lopp från 4e ytter på ett bra sätt. 

Gävle på tisdagen hade vi en till start och det var debutanten Lotus Gil. Han galopperade av ivrighet i början och sedan körde jag runt för att få en tid i raden o det lyckades vi med. Vi ska ändå kolla igenom honom så han inte har några defekter annars är det bara att leta nya lopp.

Onsdagen så startade vi 2 uppe på Bergsåker. Tintin R.L. kördes till ledningen efter 500m och då trodde vi i stallet att han skulle kunna vara med och kriga om en framskjuten placering men tyvärr så tröt krafterna rejält sista biten. Visserligen rekordsänkte hästen men vi ska ändå kolla upp honom för att se så allt är ok.

Ochongo Face startade från ett spår 8 över 2640a och vi kom ned bra som 5-6 häst. Efter 500 körda så galopperade motbudet Queer Fish o då bestämmde jag mig för att lyfta fram Ochongo till utvändigt ledaren. Därifrån reglerade vi fältet på ett bra sätt o hästen tjänade ytterligare 75.000kr!

Torsdagen så hade vi Klöver all over ut i ett lunchlopp på Bollnäs. Från Spår 11 på kort distans så kom han bra igenom till 3e ut o därifrån så bara avvaktade körande Ulf O ända till in på upploppet innan han vred på alla kranar. Då sprintade hästen undan på lätta ben.

/Erik

 

 

2015-10-14

Upp o ner har veckan varit. Slutet på förra veckan var inte något att skryta med. På Solvalla hade vi 4 startande och inte någon fick pengar med sig. Serena visade sig ha infektion i kroppen och hostade rejält efteråt. Tintin galopperade från början o blev diskvalificerad direkt tyvärr. Kändes i övrigt bra. Terro Boy och Tindra Star galopperade båda och vid kontroll så visade de att de behövde en veterinär genomgång. 

Lördagen så var Francais med i SM på Åbytravet. Hästen känns riktigt fin för dagen men efter staffetkörning om ledning i omgångar så slutade det med att vi satt i 5e invändigt och därifrån fick vi aldrig chansen. Men hästen kändes obrukad i mål. 

Tur vi fick börja om med ny vecka och på Tisdagen så var vi på rätt spår med en del åtminstone. Klöver all over har varit ute på V75 och från bakspår så har utdelningen varit dålig men denna gång så var vi lottad till spår 2 och det blev en mycket enkel spetsseger. Alicia Wibb hade pausat några månader eftersom hon haft problem med fräschören men nu så var hon fin direkt efter vila så blev det ett 2a pris från rygg ledaren. Emerald Boko var den ende som vi inte fick något bra resultat med. Han kördes fram utvändigt ledaren när det gick sakta men därifrån så blev det jobbigt och han blev utan pengar. Hög puls efter loppet dessutom. Kvalet för Trollskärs Bork gick bra medans Trollskärs Alvin tappade spänsten sista rundan o galopperade precis innan mållinjen.

Kommande starter för stallet blir på Fredag på Bollnäs så startar Skogans Amarone och Bolt Boko kommer ut igen. Båda har spår 9 med volt i respektive lopp. Dessutom premie för Hazel Tabac.

 

2015-10-07

Mycket har hänt sedan sist. Stallet har de senaste veckorna haft väldigt fina resultat och hästarna känns riktigt pigga och fina för dagen. Underbar känsla efter en lång tid med grus i maskineriet, "grått hår" och många funderingar...

Vi börjar bakifrån. Igår vann Bolt ett lunchlopp på Hagmyren. Farbrorn joggade till ledningen från springspår med Ulf Olsson i sulkyn och kunde lätt ta hem segern på ett fint och enkelt sätt. Kul. Naturligtvis blev det en smaskig tårta till kaffet idag.

På söndagen gästade två av stallets hästar Visbytravet. Ochongo startade i deras 4-årings final och Julie i deras 3-års final. Julie gör en strålande insats som trea efter ett längre uppehåll. Ochongo gör heller ingen besviken och glänser till lätt seger på ett finfint sätt med nytt banrekord på 13.8. Hurra!

På lördagen var det Frans och Klöver som stod för stallets färger långt uppe i norr, Skellefteå och deras V75 stod på schemat. Frans kändes finare än på länge och slutar tvåa bakom Cool Keeper i gulddivisionen. Klöver hade otur med startspåret 10 över 1640m auto och hamnade redan från start långt bak i kön. Det blev för tufft för grabben att själv behöva kliva på i spåren ca 800m kvar och därmed blev det tyvärr ingen peng med hem. Hästens kändes annars grymt fin för dagen och nu är det nya tag och utmaningar som väntar. 

Serena startade på onsdagen i ett amatörlopp på Solvalla. Damen gör ett bra lopp, gick nytt rekord och fick en slant med hem. Bra.

På tisdagen var det Tintin som fick dra på sig tävlingsdojorna igen. Efter en bökig start och lång startgalopp, finner han benen och gör ett kanolopp. Tintin slutar tvåa, huvud från vinst och visade att han skall räknas med framöver.

På söndagen var det Solvalla som gällde. Efter en massa strul med Emerald börjar vi äntligen få till honom som vi önskar. Han gör ett bra lopp, springer in på nytt rekord och får en peng med hem. Bolt startade samma dag på V75 i ett långlopp. Han gör en kanoninsats och visar att han är en farbror som kan tänka sig att spriga alla distanser. Denna gång var det 3140m som gällde och tiden blev finfina 14.3. 

Sist, men absolut inte minst är på lördagen, då Ochongo går och vinner V75 finalerna från "dödens"!!! Hästen är grym och visar återigen löpskalle utav dess like. Naturligtvis jättekul för stallet och alla kring hästen. Med denna vinst har stallet tagit tre V75 vinster i år. Inte illa för ett "litet" men absolut hårdsatsande stall. 

Annars rullar det på som vanligt. Förutom gården här hemma på landet, har vi som vi tidigare nämnt, ett litet stall med personal inne på Gävletravet. Vi fortsätter även vårt samarbete med Natalia på Estland. På hästägares begäran hjälper hon oss att köra in unghästar på ett utomordentligt sätt till ett förmånligt pris. Lösdrifterna här hemma på gården börjar fyllas på med ettåringar som vi skall köra in och träna upp men än har vi någon plats kvar om det fortfarande finns intresse ute hos er hästägare.

Är du eller ni intresserade av ny häst har vi några andelar kvar på både Mythical Man och Lotus Gil. Båda säljs i andelar via Easy Kb. Tanken är även att göra en andelshäst på en nordsvensk 2-års hingt med bra stam, Julius Tabac. Denna kommer troligtvis att administreras av Easy Kb. Vid frågor och funderingar, hör av dig till Erik så berättar han mer. 

Funderar du annars på vem vi är och hur vi har det i stallet?  Tveka inte att kika förbi på en kopp kaffe och lite surr. Alla, tvåbent som fyrbent, är varmt välkomna till oss!

Tjao, Anna

2015-09-20

Början på September passade vi på att få 1 veckas semester på Cypern ihop med helafamiljen. Mamma, pappa med mina 2 systrar med respektive familjer. Skönt med återhämtning. Dessutom hade jag lyckats bli avstängd så missade bara 1 dag o det var Ochongo som fick Ulf Ohlsson i vagnen i Lördagsloppet på Bollnäs förra lördagen. Hästen hade bakspår över långdistans. Efter 800m fick hästen order om att gå fram utvändigt ledaren o där tuggade han på bra men rådde inte på ledaren o en som smög med i rygg. Men han föll ändå med flaggan i topp.

Bolt startade för första gången i livet över lång distans men det var inget som spelade någon roll. Han gjorde ett mycket bra lopp och blev 3a efter en bra avslutning.

Restless Legs och Jordan Lee fick tyvärr inget med från Eskilstuna samma dag.

Frasse manne hade varit ifrån i 5 månader för en vrickning som han fick i en start i april. Äntligen tillbaka på banan och hästen kändes fin o samlad innan och gjorde inte någon besviken heller då han gick  mycket starkt sista 400m och sånär hade hunnit fram till seger. Ett 2a pris och 33500kr blev det.

Klöver all over hade ingen tur med spårlottningen till Färjestads v75 tävlingar. Från spår 12 så spelade det ingen roll att hästen kändes lika fin som inför solvalla för det är näst intill omöjligt att ta något på dagens snabba banor. Inga pengar denna gång.

Tindra Star Startade oxå på Färjestad i ett ramlopp. Hon var stabil o travade bra denna gång. Från ryggledaren så blev hon fast med krafter kvar men fick med sig sista slanten och ett felfritt lopp får vi vara nöjd med dessutom rekordsänkning med dryga sekunden.

 

Kommande starter är Terro Boy på Tisdag på Gävle. Han jobbar förbättrat och synd på spår 12 för i jobben har han varit som en tiger om han fått gå i ledningen....

Lördag är det dags för V75 finaler för Ochongo. Spår 4 bakom bilen gör att vi är optimistiska och kommer köra rejält hela vägen. Kan vi komma till ledningen så blir det jämn hår fart och då ska vi ge de andra en match...

/Erik

 

2015-08-31

 

Det rullar på väldigt bra och Augusti månad har gått över förväntan, nästan 300.000kr inkört 🙂. Veckan som gått har Serena Star varit ut på Rättvik och hon kämpade på och blev 3a väldigt nära 2a platsen men insatsen var bra. Restless Legs tartade på Solvalla och efter att vi fixat till lite småskavanker så var hon egentligen lite tunt jobbad men av det märktes ingenting. Hon backades ner i  3e invändigt och vi kom ut ett spår 300kv men ingen lucka kom så hon blev kvar bakom hästar hela vägen in mot mål och blev 5a på 1.14.5! Söndagen tillbringade vi i Dalarna på Rommetravet. Jordan Lee G.L. startade i 3års finalen som han var inkvalad i. Det blev en enkel spets seger och hela 75.000kr in på fina tiden 1.14.8. Helios du Gull startade också och han blev 3a trots att vi inte var riktigt nöjd med hur han fungerade i kurvorna. Vi får försöka lösa det så kommer nog det bli bättre framöver.

/Erik

Ochongo Face vinner V75 på nya svenska rekordet 1.13.2/2640 volt

2015-08-23

Vilken härlig helg vi haft! Lördagens V75 på hemmaplan blev succé måste jag säga. Kanonväder, fin bana och framgångar i form av Ochongo Face svenska rekord på långdistans på 13.2/2640 för 4 åriga hingstar/valacker. Det belönades med 100.000kr och innebär oxå att hästen är inkvalad till finalen under kriteriehelgen. Det blir en start innan dess o den är planerad till Lördagsloppet på Bollnäs 12/9. Klöver all over fick med sig ett 6e pris o 6.000kr på nya rekordet 12.7/2140 volt. Tyvärr var hästen inte riktigt kurant efteråt o det får kollas upp innan han startar igen. Måste passa på att tacka all publik på Gävletravet och även de som sms, ringt o hälsat via sociala medier. Alla grattisar är lästa o vi känner oss stolta o lyckliga för uppbackninngen!! Detta var vår andra V75 seger för året (Bolt Boko i feb) och det är alltid roligt att lyckas i elitserien...

Söndagen hade vi 1 häst ut på Dannero och det var kapable Jordan Lee G.L: som spelades till stor favorit med Ulf O i sulkyn. Hästen drog till ledningen och vann på nya banrekordet 1.14.4/2140a.

/Erik

2015-08-22

 

Idag är det V75 tävlinga hemma på Gävletravet. Vackert väder o fina tävlingar. Från stallet startar Ochongo Face i avd 1 och i sista avdelning startar Klöver all over. Båda hästarna har fin form och vi hoppas på bra pengar in för båda. Skulle faktiskt inte vara överaskad om någon av dem skräller idag men de kan även göra kanon prestationer och bli utan pengar. Välkommen ner till vårat stall 10 på banan så bjuder vi på lite lätt förtäring och kaffe.

På morgonen har vi kört intervaller med Emerald och Frasse mannen. Båda verkade allt bra med.

/Erik

Lotus sträcker ut in på upploppet

2015-08-19

Helgen som var så var det Hästägarensdag på Gävletravet. Det visades upp babyrace för kallbklod, provlopp, galopp häst fanns på plats, ponnylopp o monté. Dessutom andra kringarrangemang och intresset var stort från personer som kanske inte alltid är på trav eller som bara är på "andra" sidan. Dessutom visades det upp en del till saluhästar. Jag hade med mig Lotus Gil in och han gick 1.21/1640m på ett mycket bra sätt. Bilderna här visar honom in action. Francais var också med in och gick provlopp. Han kändes fräsch o fin så där är det bara att jobba vidare för att få honom i form inför hösten. Skogans Amarone o Terro Boy gick båda provlopp o skötte sig bra.

Lotus Gil i första sväng utav hans jobb.

2015-08-11

Bra vecka för stallet.

Ochongo Face vann i orsdagas på hemmaplan. Ett lopp över 3 varv med bilstart så kunde vi överta ledningen efter ett varv och sen tuffade häsen på själv de sista 2 varven o vann lätt. 16.5/3140a och 40.000kr blev belöningen. Restless Legs fick tyvärr een tråkig inledning från sitt usla läge spår 8 på kort distans. Premieloppet med Mytichal Man gick galant på 31.3.

Solvalla på fredagen så fick samtliga 3 pengar. Började med Gossens Girl som blev 5a på nya rekordet 15.1/2160. Helios du Gull blev också 5a på tiden 14.2 och sen kom vinsten med Klöver all over som dundrade runtt på 1.10.5/1640a!!

 

2015-08-06

Juli månad så har det varit upp o ner med de som startat. En del opl och galopper på hästar men nu de senaste veckorna när vi kunnat börja med årets skörd av hö och tränat på lite så märks det att hästarna känns åt rätt håll. Tindra star har tex gjort 2 starter och varit 2a o sen kom vinsten på Åland 2a dagen av deras dubbeltrav. Via 3e spår sista 1200m så avgjorde hon på bra sätt. Jordan Lee G.L. är en annan som verkligen visat en bra form. Näst senast så vann han lätt på Romme på 15.4 från ledningen. Tyvärr blev det galopp i Lördags på Rättvik då han slog sig på spatten. Synd för inte slutkört o visst den som vann kanske vi inte rår på men sämst 2a är vi o vi hade landat på en tid under 1.14. Nya tag för hans del.

Bolt Boko har också gjort comeback efter att ha fått ta igen sig och fräschats upp lite. Bra 3a på 1.13.6 o hästen kommer få tävla på i lite enklare gäng en stund så får vi spänna bågen mot vintern sen igen. På tal om hästar som varit borta en stund så om någon undrar om Frasse mannen så vrickade han sig i April när han startade på Valla. Efter magnetröntgen så visade det sig på ett ligament som var anträngd på utsidan kotan. Blev en liten vila o sen mycket skritt i tryckvagn. Återkoll är gjord o allt bra vid kollen så nuj är vi igång och kör intervaller för fullt. Gick dessutom första banjobber i Tisdags o hästen var väldigt fräsch o fin. 3000m heat avklarades galant. Blir fortsatt intervaller o provlopp inne på Gävle 16/8 i samband med hästägaredagen. 

Kommande starter från stallet är Gävle 6/8 premie med Mytical Man och montekval för Serena Star. Restless Legs startar i uttagningen för amatör-sm men tyvärr så drog hon spår 8/1640a. Ochongo Face gör oxå en liten comeback eftersom han vilat någon vecka då vi fräschat upp honom. Spår 13 över 3140a gör att vi  för många att runda men hästen verkar klart på gång så det kan bli en fin placering ändå.

I morgon Fredag har vi 3 startande på Solvalla. Gossens Girl jagar pengar. Helios du Gull startar i lopp 3 med spår 7/2160 och sköter han sig kan det bli en plats. Klöver all over startar i lopp 5 och spår 4 /1640a borde innebära bra chans på ledningen o förhoppnigsvis en vettig seger chans....

/Erik

2015-07-11

Kommande starter är på Bergsåker 12/7 då Alicia Wibb och Emerald Boko startar. Förhoppningsvis så kan de få med sig lite fina placeringar med hem. Tisdag så startar Just Julie och Tindra star på Solvalla. Tuffa lopp för båda men inte omöjligt att de fixar med sig bra placeringar.

/Erik

Bolt Boko inledde 2015 för Stall Erik Lindegren på absolut bästa sätt.

Bolt Boko vid säker seger hemma vid Gävletävlingarna 140929